27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

‘Hoensbroekse Historie’ buigt zich in deel 5 over Sigarenmagazijn Peeters

HOENSBROEK
Na het succes van de vier voorafgaande delen van het tijdschrift Hoensbroekse Historie is onlangs deel 5 verschenen in de serie. Schrijfster Lieke Boumans-Willems heeft een boeiend stukje geschiedenis weten neer te zetten,met als titel: Sigarenmagazijn Peeters.
Deze gerenommeerde winkel (foto) in de Hoofdstraat is na meer dan 85 jaar nog steeds een begrip in Hoensbroek en hoewel er geen Peeters meer in de zaak zit,heet deze tot op de dag van vandaag 'Tabakspeciaalzaak Peeters'.
Het echtpaar Peeters-De Kanter begint een sigarenzaak in Hoensbroek, in een tijd waarin roken nog heel gewoon was en vooral populair. Historische gegevens en tal van foto's geven de geschiedenis van de familie Peeters en hun tabakszaak weer. Ook is de historie van de winkel in de Hoofdstraat op nummer 26 vanaf de bouw in 1909 uitgebreid beschreven. In dit pand is het sigarenmagazijn,met zijn ruime aanbod aan tabaksartikelen, groot geworden. Een aantal interessante wetenswaardigheden over de maatschappelijke rol van de sigaret, leerlooierijen en de regionale Limburgse kranten maken het verhaal compleet.
Hoensbroekse Historie deel 5 is nu verkrijgbaar voor € 7,50.
Kijk voor de verkooppunten op de website www.hoensbroeksehistorie.nl