27 maart 2014 - 18 september 2019: 92891 bladzijden, 738509 artikelen

Spyro Gyra

Meest commercieel succesvolste pop-jazz groep ter wereld!
Eén van de meest commercieel succesvolste pop-jazz groepen ter wereld komt naar de LIMBURGzaal! Woensdag 5 november is Spyro Gyra met een seated concert te zien in LIMBURGzaal van Theater Heerlen. Kaarten zijn te bestellen via www.limburgzaal.nl of telefonisch via 045 – 571 66 07.
De Amerikaanse fusionband Spyro Gyra komt uit Buffalo, NY. Beckenstein en zijn jeugdvriend Jeremy Wall (keyboard) leidden samen een steeds wisselende groep. Rond 1974 begon de groep aan elkaar te groeien en er ontstond een fanclub. Een zaalhouder wilde reclame maken voor één van hun optredens en vroeg Beckenstein hoe de groep eigenlijk heette. De saxofonist zei ‘Spirogyra’, een woord dat hij net op school tijdens biologie had gehoord. In de advertentie stond uiteindelijk: Spyro Gyra. Zo kreeg de band een naam en uiteindelijk roem met de muzikanten: Beckenstein, Wall, Jim Kurzdorfer en Tom Walsh. Kort daarop schakelden ze ook keyboardspeler Tom Schuman in. In 1978 volgden op electrische gitaar: Chet Catallo, op drums: Eli Konikoff en voor percussie: Gerardo Velez terwijl Wall uitstapte. In 1980 werd ook nog bassist David Wofford toegevoegd.
Na bijna veertig jaar blijkt Spyro Gyra een van de degelijkste en commercieel succesvolste pop-jazz groepen ter wereld. De band werd een professionele onderneming in 1976 en is vanaf die tijd altijd op tournee en op woensdag 5 november staan ze in Heerlen!
De Pers: - “it confirms the fact: the band that first turned me on to contemporary jazz, is still workin’ its magic!– jazzmonthly. com