27 maart 2014 - 17 juli 2019: 91737 bladzijden, 729198 artikelen

Rocco Granata

Rocco Granata stopt met zingen! Pak daarom deze unieke kans om Rocco Granata nog eenmaal live te zien! Hij is voor de laatste keer te zien op woensdag 12 november in de RABOzaal van Theater Heerlen. Kaarten zijn te bestellen via www.parkstadlimburgtheaters.nl of telefonisch via 045 Ė 571 66 07.
De in ItaliŽ geboren Rocco Granata (1938) woont sinds zijn tiende jaar in BelgiŽ. Zijn vader werkt in de steenkoolmijn van Waterschei (Genk), zoals veel Italiaanse gastarbeiders. Granata ziet voor zichzelf een andere toekomst weggelegd; als muzikant. Op jonge leeftijd zingt en speelt hij accordeon in zijn band The International Quintet. Als 18-jarige componeert hij zijn eerste liedje Manuela, maar helaas heeft geen enkele platenmaatschappij interesse. Granata brengt het vervolgens in eigen beheer uit in 1959. Het plaatje heeft twee zijden en op de B-kant staat het legendarische nummer Marina. De rest is geschiedenis. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan honderd miljoen exemplaren van de single in allerlei versies verkocht! In 1960 verschijnt een Marina-film, die voor Granata een hele reeks hits in Duitsland oplevert, waaronder zijn grootste: Buona Notte Bambino. Granata schrijft het lied oorspronkelijk in het Italiaans, maar heeft er in een Duitse versie succes mee in BelgiŽ, Nederland, Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. Granata zingt zowel in het Italiaans, Nederlands als Duits. Bekende Nederlandstalige liedjes zijn Zomersproetjes en Jessica.
Rocco Granata heeft in augustus bekend gemaakt dat hij na dit jaar stopt met zingen. Dit is dus een unieke kans om deze grootheid voor de allerlaatste keer te zien en te horen in Heerlen. En de tijd heeft geen vat op zijn stem, die klinkt als vanouds!