27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

COLUMN

ANSCHLUSS
Ik zal u vertellen, waar ik mij opviel en dwarszit. Wilders’ Marokkanenuitspraak van 19 maart was dagenlang het enige échte vermeldenswaardige nieuws.Heel Nederland,dat is overdreven,zo goed als alle politici en uit alle geledingen krijsten: Schandalig! Discriminatie! Wilders mag niet een hele bevolkingsgroep,al onze Marokkanen, over één kam scheren!?
Weet je, deze politici hebben allemaal gelijk.
Wilders’ vraag had zo’n impact, dat zelfs het vliegtuig van Malaysia Airlines, dat met 239 mensen aan boord van de radar verdween, even voorgoed verdween.
Onze politici wordt in Brussel en het andere buitenland door collegae n.a.v. Wilders’ Marokkanenvraag en het Marokkanenantwoord van een kuddetje domme Hagenezen, gevraagd: “Wat is er toch in Nederland en met de Nederlanders aan de hand?
Mijn probleem: Waarom hoor ik hier onze politici niet? Waarom krijsen die nu niet eendrachtig in koor en diepe verontwaardiging: “Schandalig! Discriminatie! Brussel en het buitenland mogen mij, u, alle andere Nederlanders en heel Nederland niet over één kam scheren.”
Waarom doen onze politici dat nu niet? Omdat dat nu even beter uitkomt!?
En dit: Na 13 maart 1938,dus pas 76 jaar geleden,staan wij er weer bij en kijken we weer toe bij een Anschluss op 18 maart 2014. De consequenties van deze Anschluss weten we nog wel niet, maar nu al zeggen: “Doema hoor. Wij zitten met Wilders’ Marokkanenuitspraak aan ons hoofd! Dat is wel effe belangrijker”,is wel erg voorbarig en voortvarend.
En tenslotte: Toen de Chinese president Xi Jinping bij Willie en Maxie een vorkje ging prikken in het Paleis op de Dam haalden Chinese veiligheidsmensen opvouwbare schermen van 4.60 bij 2.40 uit hun binnenzak,zodat hun president,de Tibetaanse demonstranten, slachtoffers van een Anschluss in 1950, niet zou hoeven zien.
Rutten: “Daar staan wij buiten, we hebben alleen een zuivelovereenkomst met China.”
BEN HELDER