27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

Boek in Beeld

Door Marc Rodenburg, Centre Céramique Maastricht, april 2014.
Kortsluiting - Jeroen van Inkel DJ Vrank van Houten heeft een goed beluisterd programma op de landelijke radio. Daarnaast verzorgt hij een misdaadprogramma bij een lokale omroep. Hij wil niets liever dan doorbreken in de misdaadjournalistiek. Wanneer hij wordt getipt over een oude zaak die plaatsvond in Limburg, ziet hij zijn kans schoon. Als hij dit mysterie weet op te lossen, staat hij definitief op de kaart als dj en misdaadjournalist.
In een vlotte schrijfstijl haalt Van Inkel,radiodj bij Q-Music, uit naar de maatschappij en de glamourwereld, zonder daarbij zijn kenmerkende humor te verliezen.
Tot in lengte van dagen - Danielle Steel Bill, een jonge advocaat in New York, gaat zijn droom achterna: hij wordt predikant. Zijn vrouw, Jenny, gaat met hem mee naar het platteland, ver van de stadse glamour als mode-styliste. Dit verhaal blijkt vervlochten met het verhaal van een ander stel, 40 jaar later. Robert begint een uitgeverij en zoekt naar een bestseller. Hij signaleert een prachtige roman, die in het geheim is geschreven door Lillibet, een jonge Amish vrouw. Het is de vraag of Lillibet haar roman wel kán laten publiceren, omdat ze daarmee het risico loopt uit haar gemeenschap verbannen te worden.
Danielle Steel heeft inmiddels 85 romans geschreven. Meer dan 20 van haar boeken zijn verfilmd.
Amerikanah - Chimamanda Ngozi Adichie Een slim in elkaar gezette roman, die twee verhalen door elkaar heen weeft. Het ene verhaal is dat van de succesvolle jonge Nigeriaanse vrouw Ifemelu, die in Amerika gaat studeren en werken. Het andere verhaal laat haar oude vriendje Obinze zien,die Engeland uitgezet wordt en na zijn terugkeer in het bruisende Nigeria steenrijk wordt.
De Nigeriaanse Adichie (1977) schetst een mooi energiek tijdsbeeld,zowel van Nigeria als Amerika. Ze werkte o.a. aan Harvard en Yale.
De straatvechter : mijn verhaal - Robert Moszkowicz Openhartige autobiografie van Robert Moszkowicz (1953), telg uit de bekende advocatenfamilie en broer van Bram. Hij heeft een roerig leven, zowel in de privésfeer als ook beroepshalve. Hij bouwt diverse bloeiende advocatenpraktijken op en maakt een faillissement mee. Hij mag na een aantal uitglijders, net als zijn broer Bram, zijn beroep niet meer uitoefenen en belandt tijdelijk in een bijstandsuitkering.Maar hij krabbelt op en keert terug als succesvol consultant en juridisch adviseur.
Dyslexie voor dummies - Tracey Wood Dyslexie is de meest voorkomende leerstoornis. Onderzoek wijst uit dat bij ongeveer 4% van de Nederlandse bevolking, zo’n 600.000 mensen, sprake is van ernstige dyslexie.
Deze gids is gericht op iedereen die zelf met dyslexie te maken heeft en hun verzorgers. Het boek laat zien hoe je dyslexie kunt herkennen en vertelt hoe je mee kunt omgaan. Bovendien helpt het ouders en verzorgers om te beslissen wanneer een kind getest moet worden en biedt het handreikingen voor scholen en leerprogramma’s die speciaal gericht zijn op leerstoornissen.
Amerikaanse mozaïekfilm uit 2012 van Henry-Alex Rubin.Een groepje middelbare scholieren haalt een Facebookgrap uit die gruwelijk uit de hand loopt, een tv-journaliste legt contact met een minderjarige medewerkster van een sekssite en een jong stel wordt slachtoffer van identiteitsfraude. Hun verhalen raken verweven.
Geen anti-technologiepamflet, maar eerder een confronterende discussiestarter: hoe zit het eigenlijk met uw eigen telefoon- en internetgebruik?
Op dit vierde studioalbum doet de Haarlemmer waar hij goed in is, het maken van radiovriendelijke pianopop met een vleugje soul.Na een zoektocht van ruim anderhalf jaar mag het resultaat er zeker zijn. De tien tracks zijn stuk voor stuk uit te brengen als single.
Het album is een mix van fraaie ballads (Whatever, My Arms en Change Will Come) en catchy,uptempo songs (Someone To Hold,Back In My World en Sweet Taste).