27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

Wandelen en genieten van ontluikende natuur

REGIO
Beekjes, meertjes, vennetjes, moerassen en idyllische dorpjes: het Naturpark Schwalm-Nette, net over de Duitse grens in Limburg, is een waar paradijs voor fietsers en wandelaars. Voor wie te voet dit unieke natuurgebied wil verkennen, zijn vooral de zogeheten Premium wandelroutes een echte aanrader. Onbegrensd wandelen, en dat in de meest ware zin van het woord. Want bij sommige van de in totaal negen Premium wandelroutes - waaronder die van Schwalmbruch, de Rode Beek en de Meinvennen - passeert u de Nederlandse grens. Verdwalen kunt u niet, daar zorgen de tweetalige informatieborden wel voor!
U kunt op tal van manieren kennismaken met het unieke Naturpark Schwalm-Nette, dat onderdeel is van het Duits-Nederlandse Grenspark Maas-Swalm-Nette. Bijvoorbeeld door naar één van de drie bezoekerscentra te gaan: Wachtendonk aan de noordkant van het natuurgebied, Burg Brüggen in het midden of Wegberg-Wildenrath in het zuiden. Hier starten mooie wandelingen en kunt u alles te weten komen over de flora en fauna van het gebied. Aan Nederlandse zijde van de grens is het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Meinweg in Herkenbosch een ideaal startpunt.
Een bijzondere attractie in het Naturpark Schwalm-Nette zijn de ‘Wasserblicke’. Op zo’n 25 plekken die een bijzonder mooi panorama bieden op een meertje of riviertje kunt u met uw voeten in een metalen voetplaat gaan staan, waardoor u automatisch in de juiste kijkrichting staat. Met uw smartphone kunt u met een QR-code ter plekke alle wetenswaardigheden opvragen over de plek waar u zich bevindt. Onbegrensd ‘Natur Pur’ beleven, dat is het Naturpark Schwalm-Nette ten voeten uit!
Voor meer informatie over het Premium wandelparadijs: www.wa-wa-we.nl.