27 maart 2014 - 20 november 2019: 94290 bladzijden, 750355 artikelen

Kunstproject Youth & Art bij IKEA Heerlen

HEERLEN
Op maandag 31 maart om 17 uur vindt bij IKEA Heerlen de vernissage van IKEA Youth & Art 2014 plaats. Leerlingen van middelbare scholen uit Nederland, BelgiŽ en Duitsland hebben kunstwerken gemaakt rondom het thema 'blauw + geel = groen'. Deze worden tot en met half mei bij IKEA Heerlen tentoongesteld.
In 2012 en 2013 organiseerde IKEA Heerlen een soortgelijk project onder de naam IKEA Kids & Art. Toen deden kinderen van basisscholen uit de drie verschillende landen mee. Het project was beide keren een groot succes! Zowel onder de deelnemende leerlingen en hun ouders als onder de klanten die leuk en verrast reageerden op de bonte verzameling tekeningen.
De deelnemende kunstenaars van dit jaar zijn, een uitzondering daargelaten, tussen de 13 en 15 jaar oud en afkomstig van het Sophianum uit Gulpen(NL), GO!Atheneum uit Bree (BE) en de Viktoriaschule uit Aken(DE). In totaal worden meer dan 60 werkstukken tentoongesteld.
De kunstwerken zijn tot en met 13 mei te bewonderen bij IKEA Heerlen. Iedereen kan dan in de winkel en via Facebook stemmen op zijn of haar favoriete werk. Daarnaast is er een vakjury met juryleden uit de kunstwereld, het onderwijs en van IKEA. De drie deelnemende scholen ontvangen bij de afsluiting van de expositie allemaal een cadeaupas van IKEA Heerlen. De school met de meeste stemmen wint de hoofdprijs.