27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

Is een BMI van minder dan 25 wel ècht perfect?

VENRAY
Een BMI van minder dan 25, dan ben je pas ècht perfect,zegt men. Maar wie zegt dat? Volgens Loes Baltissen en Annemiek Billekens van My-LifeSlim is deze index echter een indicator.
Annemiek: "Het gaat niet om het perfecte BMI of de perfecte getallen op de weegschaal. Het allerbelangrijkste is dat iemand zich goed voelt in zijn of haar lichaam. En dat betreft niet alleen bij een slank lichaam, maar dit kan al het geval zijn bij een slanker lichaam." Loes voegt hieraan toe: "Wat het beste bij je past,is waar jij je het beste bij voelt, maar wel op een gezonde verantwoordelijke manier. Wat ik terughoor en zie in de praktijk is dat mensen zich al binnen een paar weken fitter voelen en zie een groei in het zelfvertrouwen."
"Een mooi voorbeeld wat we vaker in de praktijk zien", vult Annemiek aan, "is dat mensen naar ons worden doorverwezen door huisartsen, terwijl ze zich zo al prima voelen. Echter na een paar kilo's gewichtverlies,voelen ze zich al snel gezonder en fitter dan voorheen.
Loes haar eigen verhaal begon op een gelijksoortige manier. Ze werd getipt door haar omgeving. Dit was voor haar net het laatste stapje over de drempel. Nu werd het tijd voor haar.Na de eerste 10 kilo's gewichtsverlies voelde ze zich al beter dan voorheen. Ze had weer het gevoel dat ze zelf de regie in eigen handen terug had. Met die gedachtegang staat My-LifeSlim ook op de Vrouwenbeurs in Venray.