27 maart 2014 - 11 december 2019: 94725 bladzijden, 753887 artikelen

Boek in Beeld

Door Marc Rodenburg, Centre Céramique Maastricht, mei 2014.
THRILLER Voetbalvrouwen - Linda van Rijn Als Richard Jongsma, de jonge aanvallende middenvelder van de pas naar de Eerste Divisie gepromoveerde voetbalclub DKS, met zijn team op trainingskamp naar Gran Canaria gaat, mogen deze keer de vrouwen mee. Zijn vriendin Michelle, die rechten studeert, moet niet veel hebben van de voetbalwereld, maar gaat mee omdat ze het als een vakantie ziet. Als ze na vijf dagen op Gran Canaria met een paar aardige vrouwen aan het eten is,wordt ze gebeld dat Richard een ongeluk heeft gehad. Michelle gelooft niet dat het een ongeluk is en gaat op onderzoek uit. Dan merkt ze dat niet iedereen daar blij mee is.
LIMBURG Een zoon van Limburg - Chrétien Breukers In meer dan dertig hoofdstukken schetst Breukers een portret van Limburg. Dit doet hij niet als een droge opsomming van feiten en jaartallen, maar als een persoonlijke weergave van wat hij zich herinnert: het beeld van een jongen uit Leveroy die opgroeit in een provincie die hij als student ontvlucht en vervolgens de wijze waarop die jongen thuis raakt in het land der letteren.
Chrétien Breukers is de stuwende kracht achter de literaire website De Contrabas. Hij heeft De diverse dichters laten debuteren en publiceren in zijn poëziereeks.
INTENS De dochter van de imker - Santa Montefiore 1937. De jonge Grace trouwt met haar jeugdliefde Freddie Valentine. Als Freddie acht jaar later uit de oorlog terugkeert als een gebroken man loopt het huwelijk stuk. 1973. Trixie Valentine is verliefd op Jasper, zanger van een Britse rockband. Gefrustreerd door haar beschermde, geïsoleerde jeugd vat Trixie het plan op er na de zomer met hem vandoor te gaan. Ze wil niet zo worden als haar moeder Grace die tuiniert voor de rijkere eilandbewoners. Dan komt ze erachter dat de zwijgzame Grace een pijnlijk verleden met zich meedraagt.
HOBBY Handboek glastechnieken - Cecilia Cohen Dit boek behandelt drie glastechnieken: glas in lood, fusing (glas smelten in een oven) en lampworking (glas smelten met een brander). Per techniek laat de auteur met ontknoping in het voorbeelden zien wat de mogelijkheden zijn. Zij behandelt de vaardigheden en geeft oefentips om deze onder de knie te krijgen.
Verder praktische tips over: hoe richt je een atelier in,je materiaal- en gereedschapskeuze en veilig werken. In het laatste hoofdstuk beschrijft ze een aantal collega-glaskunstenaars en hun werk.
DVD Na de bevrijding Zevendelige televisieserie van de NTR over Nederland in de periode 19451950, net na de Tweede Wereldoorlog. Door ooggetuigenverhalen, oude foto's en bewegend beeld wordt een indringend beeld geschetst van deze periode. Het land moest opnieuw worden opgebouwd, de traumatische gebeurtenissen worden verwerkt maar er is ook hoop is op andere tijden en nieuw gezag. De nadruk ligt nadrukkelijk op de persoonlijke verhalen en niet op de politieke situatie.
CD Girl- Pharrell Williams Pharrell Williams is vooral een sleutelfiguur en producer van grote hiphop- en r&b-acts. Maar hij is ook een zanger; onder meer op de megahits van Daft Punk ‘Get Lucky’ en Robin Thicke ‘Blurred Lines’uit 2013.Solo maakte hij alleen in 2006 ‘In My Mind’ (ook in de collectie).
amateurv Op ‘Girl’ geen hiphop/r&b maar muziek op hete soul-, disco- en funkondergronden. Hoogtepunten zijn: Marilyn Monroe, Hunter, Gush, Gust of Wind en natuurlijk het aanstekelijke Happy.
STRIPS De adelaars van Rome - Marini (delen 1-4) Een stripserie die speelt in het oude Rome ten tijde van keizer Augustus.De hoofdfiguren zijn Ermanamer, een gegijzelde Germaanse prins, en Marcus, de zoon van een Romeinse militair. Ze worden samen opgevoed en rivaliseren voortdurend met elkaar.Uiteindelijk worden ze toch vrienden.
oetbal Kijk voor de vorige afleveringen van deze rubriek op polkaholicnl.blogspot.nl. Op dit blog ook de tweewekelijkse uitzendingen van ’de Bieb’ door TV Limburg met nog meer tips!