27 maart 2014 - 11 september 2019: 92887 bladzijden, 738498 artikelen

Preventief onderzoek naar osteoporose

HORST
Op dinsdag 2 december kunt u een professionele hielbotscan laten maken bij de praktijk van Juul's Kruidenhoekje in Horst.Hiermee kan osteoporose, beter bekend als botontkalking, worden opgespoord.
Volgens schattingen lijdt 1 op de 3 vrouwen en 1 op de 8 mannen boven de 55 jaar aan osteoporose. Vroegtijdig onderzoek, preventieve maatregelen en een juiste behandeling kunnen veel klachten en botbreuken voorkomen.
Het OsteoControl onderzoek bestaat uit twee delen: een risico-analyse met vragenlijst en een ultrasone hielbotmeting (d.m.v. veilige geluidsgolven). De precisie van de scan is vergelijkbaar met DEXA-röntgenscans.U krijgt direct de uitslag en een persoonlijk advies.
OsteoControl levert een belangrijke bijdrage aan osteoporosepreventie en mensen bewust maken van de invloed van levensstijl, voeding en beweging op de gezondheid van het botstelsel.
Dit osteoporose onderzoek wordt aanbevolen voor iedereen boven de 40, maar speciaal voor mensen die extra risico lopen door osteoporose in de familie, weinig lichaamsbeweging, onvoldoende zonlicht, laag lichaamsgewicht, veel stress, spijsverteringsproblemen, stofwisselingsziekten, roken, alcoholconsumptie, medicijngebruik en vrouwen in de menopauze.
De meeste zorgverzekeraars vergoeden dit consult geheel of gedeeltelijk uit de aanvullende verzekering. Meer informatie vindt u op www.osteocontrol.nl. Inschrijven kan bij Juul’s Kruidenhoekje, Kerkstraat 14, Horst, 077-398 0250.