27 maart 2014 - 6 november 2019: 94010 bladzijden, 747921 artikelen

Geen brede steun coalitieakkoord

VENLO
De nieuwe Venlose coalitie kreeg woensdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering niet de gewenste raadsbrede steun voor het coalitieprogramma.
De voltallige oppositie stemde tegen en zelfs binnen de eigen gelederen waren kritische geluiden te horen. Zo plaatste VVD-raadslid Martin Camp vraagtekens bij de constructie waarbij de zesde wethouderspost in 2016 van partij wisselt; PvdA’er Ramon Testroote staat zijn functie dan af aan iemand van het CDA.
GroenLinks, SP, LokaleDeVan Wijnen doet K mocraten en D66 hadden stevige kritiek op het plan om het aantal wethouders uit te breiden. Zij wezen vooral op de financiële consequenties. Zes wethouders is volgens de oppositiepartijen veel te duur. De coalitie werd daarom beticht van gebrek aan verantwoordelijkheidsbesef ten opzichte van de burger,die hiervoor de rekening krijgt gepresenteerd. Verder werd het gepresenteerde coalitieprogramma vaag en oppervlakkig genoemd. De oppositiepartijen zat het bovendien dwars dat ze bij de totstandkoming van het akkoord onvoldoende zijn gehoord.
everberg