27 maart 2014 - 13 november 2019: 94150 bladzijden, 749242 artikelen

Voorbereidingen DVERS 2014 in volle gang

LIMBURG
Op zaterdag 4 oktober houdt Stichting Popmuziek Limburg (SPL) voor de zesde keer het populaire en jaarlijks terugkerende DVERS festival. DVERS is hèt provinciale showcasefestival voor de Limburgse popsector. Op deze zaterdagavond krijgen de meest actuele en veelbelovende Limburgse acts de kans zich aan een groot publiek van muziekliefhebbers en professionals uit de popsector te presenteren. Het festival is gratis toegankelijk voor publiek.Naast het showcasefestival organiseert Stg. Popmuziek Limburg overdag een muzikantendag voor alle popmuzikanten uit Limburg.
Zaterdagavond 4 oktober staat Sittard in het teken van aanstormend Limburgs poptalent. Stg. Popmuziek Limburg laat tijdens DVERS op één avond zien hoe kleurrijk,divers en talentvol het Limburgse popveld eruit ziet. Uit de gehele provincie, van Eijsden tot Mook,treden maar liefst 75 acts op in vele locaties op en rondom de markt van Sittard. Bijna alle genres uit de popmuziek komen aan bod: hiphop, singer-songwriters, pop, rock, metal maar ook DJ's en producers krijgen een plek op het festival. De programmering van het festival wordt voor een groot deel bepaald door de programmeurs van de Limburgse poppodia en festivals. Popmuziekliefhebbers krijgen dus het meest actuele en veelbelovende popaanbod uit Limburg voorgeschoteld.
Naast de programmering door de Limburgse popmuziekkenners, creëert Stg. Popmuziek Limburg dit jaar voor het eerst de mogelijkheid tot open inschrijving voor een optreden op DVERS. SPL is op zoek naar nieuw, verfrissend, jong talent en wil iedereen dan ook de kans bieden om een speelplek op het festival te veroveren. Popmuzikanten en popacts uit de héle provincie kunnen zich vanaf vandaag inschrijven via de website www.dvers.nl.
Dus: maak je muziek en wil je dit vooral delen met een groot deel van de Limburgse popsector en een gigantisch publiek tijdens DVERS? Pak dan nu je kans, schrijf je in en stuur je demo op! Een gemixte groep van muzikanten en programmeurs, zal een selectie maken van acts die daadwerkelijk zullen mogen schitteren tijdens het showcasefestival van 2014.De inschrijftermijn loopt tot 23 mei a.s. Ga niet zitten afwachten, maar doe mee! Want wie weet sta ook jij dit jaar tussen de top van muzikaal talent uit Limburg!
Sinds 2011 is de muzikantendag een belangrijk onderdeel van DVERS. Het doel is om de Limburgse (pop)muzikant een educatief programma aan te bieden dat hen verder kan helpen in hun muzikantenbestaan. Tal van onderwerpen komen aan bod en zullen worden besproken door professionals uit het popveld. Tevens zal er een demopanel aanwezig zijn dat demo's van de aanwezige bands face-to-face met hen zal bespreken. Maandag zal de organisatie bekend maken welke thema's en workshops er worden behandeld en welke professionals uit de muziekwereld zullen plaatsnemen in de panels, demo-hearings en diverse presentaties. De muzikantendag vindt op zaterdag 4 oktober plaats tussen 12.00 en 18.00 uur in Poppodium Volt te Sittard.