27 maart 2014 - 11 september 2019: 92887 bladzijden, 738498 artikelen

Feel the 50s festival krijgt derde editie

VENLO
Na regen komt Feel the 50s. Code geel, wolkbreuken en hagel zorgden ervoor dat op 31 augustus de tweede editie van het vintagefestival Feel the 50s letterlijk en figuurlijk, ook financieel in het water viel. Na een krantenbericht hierover waarin ook crowdfunders gevraagd werden om hulp, meldde zich een Venlose ondernemer (Graphic & Mail BV) die dit festival voor Venlo wil laten behouden. De festivalorganisatie is inmiddels verrijkt en versterkt met 3 personen en staat nu met 6 bestuursleden in de startblokken om het festival te organiseren dat gaat plaatsvinden van 14 t/m 16 augustus 2015 in het Nolenspark en op het Nolensplein te Venlo.
Na de tweede editie van Feelthe50s werden tijdens de raadsvergadering van de gemeente vragen gesteld over het subsidiebeleid en het mogelijk behoud van dit unieke nichefestival dat Venlo ook internationaal op de kaart zet. Dit resulteerde in een gesprek met wethouder Tax die na afloop hiervan liet weten serieus naar een subsidie-aanvraag te zullen kijken. Mocht dit resulteren in een gemeentelijke bijdrage, staan ook de deuren open voor provinciale culturele subsidie waarmee het gat in de begroting gedicht kan worden aldus woordvoerder Laurence Winter.
Om het financiŽle fundament verder te versterken gaat de organisatie aan de slag met het werven van nieuwe sponsoren en het instellen van een 'vrienden van -actie' zodat er ook voldoende geld is voor noodzakelijke investeringen om een ineens opkomend noodweer in het toekomst beter het hoofd te kunnen bieden.
De organisatie kan reeds verklappen dat het festivalthema 2015 'Viva Las Vegas' gaat worden met een heuse Wedding Chapel waar paartjes elkaar nog eens het ja-woord kunnen geven om hun liefde te bezegelen. De kwalitatief hoogstaande podiumprogrammering van dit jaar zal ook voor de derde editie in 2015 gedaan worden door Marco Schell.Ook de succesvolle samenwerking met Grenswerk zal gecontinueerd en uitgebreid worden in 2015.
Hiermee is de teneur gezet voor een topeditie en tevens driejarig jubileum van dit prachtige festival,nu de sponsoren nog aldus Winter. GeÔnteresseerde bedrijven, particulieren en belanghebbende verenigingen en stichtingen kunnen zich melden via www.feelthe50s.com