27 maart 2014 - 11 september 2019: 92887 bladzijden, 738498 artikelen

Boek in Beeld

TELEVISIE
Door Marc Rodenburg, Centre Céramique Maastricht, november 2014.
Kijk voor de vorige afleveringen van deze rubriek op polkaholicnl.blogspot.nl. Op dit blog staan ook de twee-wekelijkse uitzendingen van ’de Bieb’ door TV Limburg met nog meer tips!
Goede Tijden, Slechte Tijden 25 jaar Het jubileumboek van dé Nederlandse soapserie die sinds 1990 wordt uitgezonden door RTL 4. De soap over het wel en wee van de inwoners van het fictieve plaatsje Meerdijk is een van de meest bekeken programma's van de Nederlandse televisie.
Uitgave ter gelegenheid van het 25e seizoen (2014/2015) en de 5000e uitzending van GTST in oktober 2014.
De smalle weg naar het verre noorden - Richard Flanagan Augustus, 1943. In een uitzichtloos Japans krijgsgevangenenkamp aan de Birma-Siam Dodenspoorlijn wordt de Australische legerarts Dorrigo Evans achtervolgd door een vroegere liefdesaff aire met Amy,de jonge vrouw van zijn oom. Terwijl hij worstelt om zijn manschappen van uithongering, cholera en wreedheden te redden, krijgt hij een brief die zijn leven voor altijd zal veranderen.
De winnaar van de Man Booker Prize 2014, het beste boek uit het Engelse taalgebied; in dit geval uit Australië.
W
Van doemscenario naar droombaan: doorbreek patronen en maak werk van je carrie`re / Birgit Smit Voor mensen die werkloos zijn geworden, geeft dit boek goed inzicht in de psychologische processen die spelen. Belemmerende overtuigingen en patronen worden omgezet naar helpende gedachten. Daardoor ontstaat er ruimte voor initiatief en creativiteit. Het boek leidt door het hele proces en ieder hoofdstuk bevat ondersteunende oefeningen. Het is niet gericht op sollicitatietechnieken, maar op persoonlijke groei en ontwikkeling.
No time: verander nu, voor het klimaat alles verandert- Naomi Klein Klimaatverandering is al tijden een veelbesproken onderwerp. Aan de ene kant staan milieuactivisten die de wereld proberen te waarschuwen voor de gevolgen van temperatuurstijging, terwijl an aan de andere kant geluiden klinken die deze uitspraken ontkennen.Zoals in haar grote bestsellers No Logo en De shockdoctrine slaagt succesauteur en wereldberoemd activiste Naomi Klein erin ons met verbazingwekkende verhalen,gedegen onderzoek en genadeloze analyses de ogen te openen: het roer moet duidelijk om, aldus Klein.
De slaven van Socorro – John Flanagan Deel 4 uit de Broederbandserie (na: De Outsiders, De Indringers en De Jagers). In dit boek komen de werelden van de Grijze Jager (de eerdere serie van Flanagan) en Broederband voor het eerst bij elkaar.
Hal en zijn broederband ‘de Reigers’zijn weer veilig terug in Skandia.Ze kunnen zich concentreren op een nieuwe vijand: Tursgud, de leider van de Haaien-broederband.Als Tursgud twaalf Araluenen gevangenneemt om als slaven te verkopen, besluiten de Reigers om in actie te komen. Daarbij krijgen ze hulp van Gilan, een oude bekende uit het Grijze Jager-korps.
Everyday (Michael Winterbottom) Engelse speelfilm uit 2013.Ian zit in de gevangenis vanwege het smokkelen van drugs, waardoor zijn vrouw Karen hun vier kinderen alleen eiligen en Z groot moet brengen. De opnamen van de film duurden vijf jaar. In deze periode worden de kinderen zichtbaar ouder en zien we het gezin tijdens gevangenisbezoeken en in huiselijke taferelen. Zo ontstaat een fascinerend beeld, een documentaire-achtige film, van een gezin zonder vader; qua lange opnameperiode een voorloper van het actuele Boyhood.
Live at the Rainbow '74 - Queen Een optreden in The Rainbow was een van de doelen die Queen zichzelf stelde toen het kwartet in 1970 werd opgericht. De concertzaal in Londen,die drieduizend man toegang kon bieden,leek lange tijd onbereikbaar.Na de albums ‘Queen II’en ‘Sheer Heart Attack’kon The Rainbow met gemak drie keer gevuld worden. Van een complete concertfilm of live-album van dit optreden kwam het echter nooit. Nu, veertig jaar later, verschijnt Live At The Rainbow op cd en dvd. Een geweldig overzicht van Queen voordat het wereldberoemd werd.
ielen